FR

Zuinig rijden met de Ford Fiesta

De Fiesta wint de MPG-marathon

24/10/2017

De Ford Fiesta heeft dit jaar de MPG-marathon het zuinigst gereden. 

We zijn allemaal wel eens in de situatie geweest, waar de benzinetank bijna leeg is, omdat we zo nodig bij dat ene tankstation wilden tanken.  Dan doen we de airconditioning uit en rijden we net iets langzamer om brandstof te besparen om uiteindelijk dat tankstation te kunnen halen.

Het maximale uit uw brandstof halen, wordt in het Engels ook wel ‘hypermiling’ genoemd, dit wordt bewerkstelligd door een hoog aantal ‘miles per gallon’ ofwel kilometers per tank te behalen. 

In Engeland wordt zelfs een jaarlijkse MPG-marathon (miles per gallon) georganiseerd.  Deze marathon werd dit jaar op 3 en 4 oktober net buiten Birmingham gereden. Tijdens deze marathon moesten bestuurders gedurende twee dagen de meest efficiënte route tussen een begin- en eindpunt rijden. Dit jaar deden er ook twee Ford Fiesta’s mee, en wel de Fiesta 1.0 Ecoboost, die door voormalige rally teamleden Andy Dawson en Andrew Marriott werd gereden en de Fiesta 1.5 TDCi, die door journalist Paul Clifton en tecknieker  Ian Mc Kean werd gereden. Zij namen het op tegen een Subaru, Honda, BMW, Audi, Jaguar, Suzuki en een elektrisch Hyundai.

De Ford Fiesta 1.0 Ecoboost en de 1.5 TDCi zijn dit jaar als de grote winnaars naar voren gekomen, de Ford-wagens wonnen de marathon in respectievelijk 3 uur en 29 minuten over een afstand van ongeveer 177 km, en een gemiddelde snelheid van 49 km per uur.  De dieselversie van de Fiesta deed 8 uur over een afstand van ongeveer 413 km.  Dit zijn natuurlijk tijden die in een wedstrijdverband zijn gereden, waarbij men natuurlijk zo langzaam mogelijk heeft proberen te rijden, en er alleen op een aflopende heuvel gestopt werd, zodat bij het opstarten minder benzine nodig was.  Toch kan men hier een wijze les uit leren, en aantal van deze zuinig rijden tips overnemen.

Een aantal van deze manieren kunnen ook in het dagelijkse leven toegepast worden:

  • Boek regelmatig een service voor uw wagen.  Een olieverversing zorgt al snel voor een efficiëntere wagen.
  • Zorg er ook voor dat uw banden goed zijn uitgelijnd.
  • Vervoer geen onnodige bagage in uw kofferbak.
  • Verwijder uw dakdragers als u die niet meer nodig heeft.
  • Controleer regelmatig de druk van uw banden.
  • Voor een verbeterde stroomlijning is het beter om het dakraam en zijruiten van uw wagen dicht te doen.

Zuinig door de stad

In de stad is het vaak moeilijk om zuinig te rijden, omdat u veel moet stoppen en weer moet optrekken. Vaak is het zuiniger om de iets langere route te nemen, waar het iets rustiger is en u dus niet zo hectisch hoeft te rijden.  Dit betekent niet dat u uw gaspedaal niet meer lekker in kunt drukken, in tegendeel zelfs.  Volgens een onderzoek van de Universiteit van Twente is het zelfs beter om het gaspedaal heel even goed in te drukken, maar daarna ook weer snel los te laten. Een andere manier om op benzine te bezuinigen is om eerder naar een hogere versnelling te schakelen.




Als u in de file moet wachten, kunt u uw motor beter uitzetten, zo verspilt u geen benzine.
Probeer als het even kan om niet tijdens de spits te rijden
En het allerbelangrijkste, ga op tijd weg, zodat u niet zo hard hoeft te rijden.

Meer informatie over de nieuwe Fiesta


Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws